Werkelijke waarde van cryptovaluta bepalen.

Hoe u de echte waarde van een cryptomunt kunt bepalen.

1976
0
DELEN
Werkelijke waarde

Wanneer mensen het over cryptocurrencies hebben, zijn er enkele belangrijke factoren waarmee altijd rekening mee gehouden moet worden. Het beoordelen van valuta’s op basis van hun marktkapitalisatie alleen is niet langer een haalbare optie, ook al is het nog steeds de meest populaire indicator. Er zijn nog andere factoren waarmee rekening moet worden gehouden om een ​​volledig beeld te krijgen. Hieronder vindt u enkele basisstatistieken voor (beginnende) cryptocurrency-traders waar u zich altijd bewust van moet zijn.

Marktkapitaal

Hoewel de marktkapitalisatie zelf slechts een deel van het verhaal vertelt, zullen mensen dit altijd eerst nauwlettend in de gaten houden. Dit is de reden waarom Bitcoin wordt beschouwd als de “grootste” cryptocurrency, ook al is zijn “dominantie” binnen de cryptocurrency markt minder dan 37%. Vooral als het gaat om altcoins en ERC20-tokens, is alleen kijken naar de beurswaarde niet genoeg meer.

Maximale oplage

De meeste mensen die met cryptocurrency te maken hebben weten maar al te goed dat de meeste cryptomunten een maximaal aanbod hebben. In het geval van ICO-tokens is die limiet ruim van tevoren bekend. Er zijn echter enkele valuta die geen maximale voorraad hebben, zoals Ethereum. Dit is belangrijk om in gedachten te houden, omdat het betekent dat veel waarde zal worden toegevoegd aan zijn marktkapitaal zolang mensen Ether kunnen genereren. Op dit moment wordt voor elke nieuwe munt maar liefst US $ 898 toegevoegd aan de marktkapitalisatie van Ethereum. Dit geeft een enigszins scheef beeld van de waarde van deze altcoin, om op zijn zachtst te zeggen.

Totale aanbod

In tegenstelling tot wat de meeste mensen zouden verwachten, zijn het totale aanbod en de maximale toevoer niet hetzelfde. In het geval van Stellar Lumens is het totale aanbod bijvoorbeeld 103,5 miljard XLM. Hoewel dat niet noodzakelijk het maximale aanbod is, is het onwaarschijnlijk dat we in de loop van de tijd meer tokens zullen zien. XLM is een van die valuta’s die niet kan worden gemined en die grotendeels wordt beheerd door een gecentraliseerde organisatie.

Bovendien is het totale aanbod en het circulerende aanbod voor dergelijke valuta’s meestal heel verschillend, wat een andere factor is waarmee rekening moet worden gehouden. De marktkapitalisatie van een cryptocurrency is gelijk aan de huidige prijs per coin maal het circulerende aanbod, in plaats van het totale aanbod. Als dit laatste cijfer zou worden gebruikt, zouden veel valuta’s hun huidige waarderingen niet erg lang behouden vanwege een overweldigende hoeveelheid munten.

Is het geschikt om te minen

Wanneer u naar sites zoals CoinMarketCap.com kijkt, ziet u dat er naast veel valuta’s sterretjes staan. Dit geeft meestal aan dat dergelijke valuta’s niet langer kunnen worden ontgonnen. In sommige gevallen was dit vanaf de eerste dag het geval, wat vaak bij beleggers zorgen baart. Op het moment van schrijven behoren vijf niet te minen cryptomunten tot de top 10 gerangschikt naar marktkapitalisatie. Dat levert een zeer scheve weergave van hun waarde op. Daarom is het rangschikken van valuta op basis van hun marktkapitalisatie momenteel niet de beste manier om daadwerkelijk overzicht te krijgen van hun werkelijke waarde.

Heeft de cryptocurrency een eigen beurs?

Hoewel dit feit vaak over het hoofd wordt gezien, zijn er valuta’s die voornamelijk worden verhandeld op een beurs die wordt beheerd door de ontwikkelaars van de munt. Een voorbeeld hiervan is BitConnect, op dat platform is meer dan 95% van zijn volume afkomstig van de oorspronkelijke BCC-beurs. Dit is nogal problematisch, omdat dit vaak leidt tot prijsmanipulatie. Gelukkig zijn dergelijke munten erg moeilijk te verkrijgen, maar het is altijd de moeite waard om te kijken of er al dan niet sprake van belangenverstrengeling is. Immers, prijsmanipulatie zal resulteren in een onjuiste waarde van de marktkapitalisatie.

Deel dit artikel met anderen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.