Dogecoin

Dogecoin is een cryptocurrency met als symbool de Shiba Inu-hond van de “Doge”.  Aanvankelijk geïntroduceerd als een grapje op 6 december 2013, ontwikkelde Dogecoin snel een eigen online gemeenschap en haalde het een kapitaal binnen van US $ 60 miljoen in januari 2014. In december 2017 bereikte het een kapitalisatie van maar liefst US $ 1 miljard.

Vergeleken met andere cryptocurrencies beschikte Dogecoin over een snel beginplan voor de productie van munten: 100 miljard munten waren in omloop tegen medio 2015, met nog eens 5.256 miljard munten elk jaar daarna. Op 30 juni 2015 was de 100 miljardste Dogecoin gemined. Hoewel er maar een paar reguliere commerciële applicaties zijn, heeft de valuta zijn weg gevonden als een internet fooi systeem, waarin gebruikers van sociale media Dogecoin-fooien geven aan andere gebruikers voor het verstrekken van interessante of opmerkelijke inhoud. Veel leden van de Dogecoin-community, evenals leden van andere cryptocurrency-communities, gebruiken de uitdrukking “To the moon!” om het algemene sentiment van de stijgende waarde van de munt te beschrijven. Dankzij crowdfunding zal de gouden munt die de cryptocurrency vertegenwoordigt naar verwachting in 2019 enorm in waarde gestegen zijn.

Dogecoin is gemaakt door programmeur Billy Markus uit Portland, Oregon, die hoopte een leuke cryptocurrency te creëren die een bredere demografie kon bereiken dan bitcoin. Bovendien wilde hij afstand nemen van de controversiële geschiedenis van andere munten, zoals voornamelijk die van de bitcoin. Tegelijkertijd werd Jackson Palmer, lid van de marketingafdeling van Adobe Systems in Sydney, aangemoedigd op Twitter door een student van Front Range Community College om het idee te realiseren.

Na het ontvangen van verschillende vermeldingen op Twitter, kocht Palmer het domein dogecoin.com en voegde een splash-scherm toe met het logo van de munt en de verspreide Comic Sans-tekst. Markus zag de site gekoppeld in een IRC-chatroom en begon de pogingen om de valuta te creëren nadat hij contact met Palmer had opgenomen. Markus gebaseerde Dogecoin op de bestaande cryptocurrency, Luckycoin, die een gerandomiseerde beloning bevat die wordt ontvangen voor het delven van een blok, hoewel dit gedrag later werd gewijzigd in een statische blokbeloning in maart 2014.  Luckycoin is op zijn beurt gebaseerd op Litecoin [22], dat ook de scrypt-technologie gebruikt in zijn proof-of-work-algoritme. Het gebruik van scrypt betekent dat mijnwerkers geen SHA-256 bitcoin mining-apparatuur kunnen gebruiken, en dat speciale FPGA- en ASIC-apparaten die voor mining worden gebruikt, ingewikkeld zijn om te maken. Dogecoin werd officieel gelanceerd op 6 december 2013. [23] Het Dogecoin-netwerk was oorspronkelijk bedoeld om 100 miljard Dogecoins te produceren, maar later werd aangekondigd dat het Dogecoin-netwerk oneindige Dogecoins zou produceren. [24] [25] [26]

Op 19 december 2013 sprong Dogecoin bijna 300 procent in waarde in 72 uur, toenemend van US $ 0,00026 tot $ 0,00095, met een volume van miljarden Dogecoins per dag. Deze groei vond plaats in een tijd waarin bitcoin en vele andere cryptocurrencies opdoken van het Chinese besluit om Chinese banken te verbieden Chinese Yuan te investeren in de bitcoin-economie. Drie dagen later beleefde Dogecoin zijn eerste grote crash door te vervallen met 80% doordat grote mijnen de mogelijkheid aangrepen om gebruik te maken van de zeer kleine rekenkracht die op dat moment nodig was om de munt te minen.

Op 24 december 2013 waarschuwde The Reserve Bank of India gebruikers van Dogecoin en andere cryptocurrencies voor de risico’s Op 25 december 2013 vond de eerste grote diefstalpoging van Dogecoin plaats toen miljoenen munten werden gestolen tijdens een hackpoging op het online cryptocurrency wallet-platform Dogewallet. De hacker kreeg toegang tot het bestandssysteem van het platform en wijzigde zijn verzend- / ontvangstpagina om alle munten naar een statisch adres te sturen. Dit incident leverde een stroom Tweets op over Dogecoin waardoor het de meest besproken altcoin werd op Twitter. Om diegenen te helpen die geld verloren hebben aan de hack van Dogewallet, startte de Dogecoin-gemeenschap een initiatief met de naam “SaveDogemas” om munten te helpen doneren aan degenen die ze verloren hadden. Ongeveer een maand later werd genoeg geld gedoneerd om alle verloren gegane munten te dekken.

Tegen januari 2014 overtrof het handelsvolume van Dogecoin kort die van bitcoin en alle andere crypto-valuta’s samen. Met ingang van 25 januari 2015 heeft Dogecoin een marktkapitalisatie van USD 13,5 miljoen.

Goede doelen

Olympische Winterspelen 2014
De Dogecoin-gemeenschap en -stichting moedigen fondsenwerving voor goede doelen en andere opmerkelijke oorzaken enorm aan. Op 19 januari 2014 werd door de Dogecoin-gemeenschap een fondsenwerving georganiseerd om $ 50.000 bijeen te brengen voor het Jamaicaanse bobsleeteam, dat zich had gekwalificeerd voor, maar niet kon veroorloven om naar de Olympische Winterspelen in Sochi te gaan. Op de tweede dag werd $ 36.000 aan Dogecoin gedoneerd en de wisselkoers van de Dogecoin naar bitcoin steeg gelijk met 50%. De Dogecoin-gemeenschap heeft ook fondsen ingezameld voor een tweede Sotsji-atleet Shiva Keshavan.

Doge4Water
Geïnspireerd door de fundraiser van de Olympische Winterspelen en kleinere liefdadigheidsacties voor fondsenwerving, begon de Dogecoin Foundation, geleid door Eric Nakagawa, donaties te verzamelen om een ​​bron te bouwen in het stroomgebied van de Tana in Kenia, in samenwerking met Charity: Water. Ze wilden in totaal 40.000.000 ($ 30.000 op dat moment) Dogecoin ophalen voor Wereldwaterdag (22 maart). De campagne slaagde en verzamelde donaties van meer dan 4.000 donors, waaronder een anonieme weldoener die 14.000.000 Dogecoin (ongeveer $ 11.000) doneerde.

NASCAR
Op 25 maart 2014 haalde de Dogecoin-gemeenschap met succes 67,8 miljoen Dogecoins op (ongeveer $ 55.000 op dat moment) in een poging om NASCAR-bestuurder Josh Wise te sponsoren.

Deel dit artikel met anderen.