De term HODL uitgelegd

Zeker in de crypto wereld is het gebruik van jargon totaal niet vreemd. Het is een digitale wereld met een hoop computer “nerds” ooit ontstaan in een hacker underground sfeer waar bepaalde technische termen met plezier gebruikt worden.

Maar niet alle termen hebben een technische grondslag, sommige zijn gewoon ontstaan uit een toevallige gebeurtenis of zelfs een spelfout.

Hodl

Zo is de veel gehoorde term hodl ooit ontstaan uit een spelfout doordat een gebruiker in december 2013 op het bekende Bitcoin forum, vermoedelijk in beschonken toestand, een post had aangemaakt waarin hij schreef “I AM HODLING.” Waarmee hij bedoelde I’m holding en ondanks de daling van de Bitcoin koers van rond de $1000 naar een $800, veroorzaakt door een ban van de Chinese regering die de bevolking verbood om nog langer in Bitcoin te handelen, zijn BTC niet wilde verkopen, maar vast zou houden omdat aanvankelijk de prijs veelvuldig zou stijgen naar ongekende hoogtes. Zowaar kreeg hij gelijk en de prijs steeg in december 2017 tot boven de $20.000.

Sindsdien is de term hodling een begrip geworden en staat het voor je Bitcoin lang vasthouden en niet letten op de enorme volatiliteit in koersverschillen want uiteindelijk stijgt de prijs toch wel. De term wordt dan ook veelvuldig gebruikt bij andere cryptovaluta zeker wanneer het een project betreft met goede kansen in de toekomst.

Hodling wordt ook wel eens gezien als het tegenovergestelde van daytrading. Waar daytraders en andere handelaren gebruik maken van de enorme koersverschillen die veelal aanwezig zijn op de cryptobeurzen en zo hun winst pakken, houden hodlers vast aan hun virtuele munten en geloven in de toekomst van het desbetreffende project.

Conclusie

Hodling staat synoniem voor deze tijd waarin we leven wat betreft de cryptovaluta in het algemeen. We leven immers in de beginperiode van een nieuwe digitale revolutie die zijn weerga niet kent. Dagelijks komen er nieuwe cryptovaluta bij waarvan vele het niet zullen halen echter zitten er projecten tussen die meer dan de moeite waard zijn en voor een schijntje gekocht kunnen worden om vervolgens naar recordhoogtes te zullen stijgen.

Welke cryptomunt dat is is moeilijk te zeggen, maar wanneer je je huiswerk doet en ook echt vasthoudt dus hodled en je niets aantrekt van enorme koersverschillen, zijn er grote winsten te boeken. Maar hiervoor moet je wel discipline hebben.

Deel dit artikel met anderen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.