Cryptovaluta minen in een notendop

Hoe werkt cryptocurrency minen?

Hoe worden nieuwe munten gemaakt?
We weten dat één van de belangrijkste verschillen tussen reguliere valuta en cryptocurrency is dat (dat wil zeggen Bitcoin) geen toezichthoudende instantie zoals de ECB of Federal Reserve heeft om nieuwe valuta vrij te geven wanneer de markt dit vereist of om de economie te manipuleren. In de wereld van Bitcoin worden nieuwe munten vrijgegeven als een stabiele en voorspelbare koers. Deze snelheid begon elk uur met 50 nieuwe bitcoins en wordt gehalveerd tot rond 2140 wanneer er geen bitcoins meer worden vrijgegeven. Tegen die tijd zullen alle 21 miljoen bitcoins die ooit zullen worden gemaakt in omloop zijn.

Mijnbouw is in wezen verificatie
Cryptocurrency minen (delven) is een beetje misleidend omdat het grootste deel van het werk dat wordt gedaan gaat om het verifiëren van welke transactie heeft plaatsgevonden binnen het netwerk en vervolgens toe te voegen aan het grootboek. Daarom, om de crypto-mijnbouw beter te begrijpen, kan het eenvoudiger zijn om het te zien als alleen verificaties van transacties.

Wie kan er minen?
Vanaf het begin, toen de concurrentie voor deze crypto-valuta’s niet erg hoog was, kon je de munten eigenlijk alleen met jouw eigen hardware ontginnen. Je zou je thuiscomputer mee kunnen nemen en gewoon jezelf verbinden met een van de mining pools waar u in de winst die gemaakt wordt uit het samen minen kunt meedelen. Terwijl de concurrentie groeide, werd het steeds moeilijker om te minen en de wiskundige berekeningen die in deze processen opgelost moeten worden, werden te moeilijk om door de computer thuis te laten uitrekenen. Toen begon de ontwikkeling van gespecialiseerde hardware op de markt te komen die puur gericht waren op het minen van crypto-valuta’s. Tegenwoordig zijn het vooral bedrijven of zeer grote spelers in het spel van crypto-valuta’s delven en hoewel je nog steeds kleinere spelers in het veld ziet, zijn de grote spelers of mining pools zeker in de meerderheid.

Moet ik beginnen met mijnen?
Hoewel iedereen die meedoet aan het minen op de blockchain meehelpt het een veiliger netwerk te maken, zijn er niet veel financiële redenen om te beginnen met deze virtuele mijnbouw. Dit is nu een uiterst competitieve markt en als u geen grote speler met veel financieel kapitaal bent om een ​​grote investering in versnelling te doen, zult u waarschijnlijk zelfs geen rendement op uw investering zien. Er zijn dus wel redenen om je aan te sluiten zoals het meehelpen aan de veiligheid van het netwerk of gewoon als hobby als je het gevoel hebt er deel van uit te willen maken.

Deel dit artikel met anderen.