Trezor en Ledger vergelijking

Tussen de Trezor en de Ledger kiezen. Welke is nu de beste keuze voor ja hardware wallet.

6378
0
DELEN
Kiezen Trezor of Ledger
De Trezor versus de Legdger Nano S

Wanneer je serieus je Cryptovaluta wilt opslaan dan is het gebruik van een hardware wallet onmisbaar. Zeker wanneer je wilt Hodlen is het gebruik van een Hardware portemonnee zeer aan te raden. Het is veilig en je cryptogeld is ver buiten het bereik van hackers en malware.


De keuze uit verschillende hardware wallets

Inmiddels zijn al meerdere fabrikanten ingesprongen op de snel groeiende markt van cryptovaluta en worden er al meerdere hardware wallets aangeboden. Sommige zijn eenvoudige USB sticks andere zijn zwaar beveiligde apparaten met allerlei poespas eromheen. Wij beperken ons tot de twee bekendste spelers van dit moment de Ledger Nano S en de Trezor.

De Ledger is op dit moment de meest populaire en daarom ook de meest verkochte hardware wallet op de cryptomarkt. Dit ondanks het feit dat de Trezor de allereerste hardware portefeuille was ooit gemaakt waarin je je Bitcoins kon opslaan. Inmiddels kan op de Ledger Nano S meer dan 700 verschillende altcoins opgeslagen worden en is de beveiliging beter dan ooit. Dankzij de USB verbinding kan het apparaatje verbonden worden met elke computer onafhankelijk van het besturingssysteem. Met het OLED-display kun je elke transactie met een druk op de knop controleren en bevestigen. Veiligheid voor alles wanneer het op Crypto aankomt.

Bekijk de Ledger Nano S op Bol.com

Of

Bekijk de Ledger Nano S op Coolblue.nl

Maar eigenlijk kan de Trezor net zoveel munten aan als de Ledger en is deze net zo veilig. Ook hier geldt weer hetzelfde principe dat dankzij een USB verbinding het op elke computer aangesloten worden en via een display elke transactie gevolgd kan worden alvorens deze goed te keuren.

Bekijk de Trezor op Bol.com

Paar vergelijkingspuntjes

Wat betreft het uiterlijk lijken beide hardware wallets veel op elkaar en is het echt een kwestie van persoonlijke smaak wie welke wallet mooier vindt.

Het formaat van beide apparaatjes is vrijwel hetzelfde en zijn beide ook makkelijk bij je te dragen.

Desondanks is de Ledger Nano S net iets kleiner en neemt dus minder ruimte in wanneer je het mee wilt nemen.

Wel moet gezegd worden dat de Ledger Nano S met zijn metalen behuizing wat solider overkomt en daardoor een robuuster uiterlijk heeft.

Naast het feit dat de Ledger met zijn metalen behuizing een solidere uitstraling heeft is het ook nog eens veel beter ingepakt. Wij denken dan ook dat de verpakking, het formaat en de behuizing de Ledger zijn voorsprong heeft gegeven op de markt.


De troef van Trezor

Ondanks de voorsprong op de hardware markt van de Ledger op de Trezor heeft deze laatste toch nog een troef namelijk de Trezor T

De Trezor T. Een hardware wallet voor professionals.

Met een prijs van drie keer de waarde van een gewone Trezor is de Trezor T niet goedkoop te noemen. Echter hebben we het hier wel over een wallet voor professionals. Het heeft een touchscreen, een supersnelle USB-C aansluiting en daarbovenop een microSD ingang voor nog meer opslag. Mocht je het neusje van de zalm nodig hebben en heb je veel cryptovaluta om op te slaan is de Trezor model T zeker de moeite waard om te overwegen.

Conclusie

Al met al zijn er weinig verschillen tussen de twee meest populaire hardware wallets, de Ledger en de Trezor. De een oogt wat beter maar qua veiligheid zijn het beide toppers. Wil je echt iets beters en mooiers dan kun je altijd kiezen voor de Trezor model T.

Deel dit artikel met anderen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.