Bitcoin P2P platformen

Naast wisselkantoren en crypto beurzen kun je ook op een P2P platform terecht om cryptovaluta te kopen. Anders dan op voorgenoemde platformen handel je op een P2P site direct met een koper of verkoper van de cryptomunten die je wilt verkopen of kopen.

Door deze directe communicatie met de andere partij valt er echt te onderhandelen over de prijs van desbetreffende virtuele munt en hoeven er vrijwel geen extra kosten afgedragen te worden. Alhoewel het P2P platform een kleine bijdrage in de kosten rekent is dit bedrag vaak miniem vergeleken met de kosten van een wisselkantoor en zeker stukken minder dan de percentages die een cryptobeurs rekent.

Risico’s

Aan de andere kant brengt het onderhandelen met een koper of verkoper wel extra risico’s met zich mee. Je weet namelijk niet met wie je te maken hebt en je kon wel eens je geld of je cryptovaluta naar iemand sturen die je er niets voor teruggeeft. Gelukkig hebben de bekende P2P platformen een reputatie verleden bij elke deelnemer beschikbaar zodat je je min of meer weet met wie je te maken hebt.

Soms wordt er in persoon afgesproken op een openbare plek om zo de transactie te voltooien. Op die manier kun je contant geld geven of ontvangen voor je Bitcoins. Wij hoeven je niet te vertellen dat dit soort ontmoetingen zeker ook risico’s met zich mee kan brengen. Weet met wie je afspreekt en doe de transactie op een openbare plek met publiek is ons advies.

Voordeel van een P2P site is dat ze vaak wereldwijd kopers en verkopers van crypto beschikbaar hebben en meerdere mogelijkheden hebben om de betaling uit te voeren.


Bekende P2P platformen

Localbitcoins is het eerste P2P platform die het concept handelen tussen Bitcoin houders onder elkaar zonder tussenkomst van een wisselkantoor lanceerde. De site staat bekend om zijn goede reputatie.

Localbitcoins is inmiddels een begrip wereldwijd geworden.

Paxful is een ander P2P platform waar je verschillende cryptovaluta kunt verhandelen gelijk met andere houders. Het biedt verschillende betalingsmogelijkheden aan en heeft een zeer mooie lay-out.

Paxful een handige site om direct te handelen met andere crypto houders.

Conclusie

Wil je absoluut niets te maken hebben met bedrijven die om verificatie van je identiteit vragen, je zomaar om onduidelijke redenen niet willen uitbetalen of kosten in rekening brengen waar je het niet mee eens bent, kortom zich gedragen als een bank. Dan kun je kiezen voor het direct onderhandelen met een andere cryptovaluta houder via een P2P platform.

Bitcoin was tenslotte ooit bedacht om zonder tussenkomst van derden mensen hun eigen betalingsverkeer te laten regelen.


Deel dit artikel met anderen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.