Meer dan 20% leent geld om te investeren in Cryptocurrency

2294
0
DELEN
Lenen voor crypto investeren

Volgens LendEDU, een onderzoeksbureau voor leningen, heeft meer dan 18 procent van de Bitcoin-investeerders geleend geld gebruikt om cryptocurrency te verhandelen. In een wereldwijd onderzoek onder 672 actieve Bitcoin-investeerders, vroegen onderzoekers aan traders de methode die zij gebruikten om hun cryptocurrency trading-accounts te financieren. De meerderheid van de beleggers gebruikte banksystemen zoals creditcards en bankoverschrijvingen om hun rekeningen te financieren.

Maar 22 procent van de handelaren onthulde dat ze hun credit- en debetkaarten niet hebben terugbetaald na aankoop van Bitcoin en effectief hebben geïnvesteerd in de cryptocurrency met geleend geld. Het rapport luidde:

“De verstandigste en meest spaarzame manier om een ​​virtuele wisselrekening te financieren is via een bankoverschrijving, die volledig gratis is. Slechts 18,60 procent van onze 672 in Bitcoin geïnvesteerde respondenten betaalden op deze manier voor cryptocurrency.

Dit was echter niet eens de meest dringende zorg van de LendEDU-peiling. Die kwam er namelijk achter dat 22,13 procent van de Bitcoin-investeerders zijn creditcardsaldo niet afbetaald na aankoop van Bitcoin. ”

Overdreven generalisatie
Onlangs heeft Binance, ‘s werelds grootste cryptocurrency exchange, onthuld dat het dagelijks meer dan 250.000 actieve gebruikers heeft toegevoegd en daardoor gedwongen was te stoppen met het tijdelijk toevoegen van nieuwe gebruikers. Coinbase en Bitstamp hebben ook meer dan 100.000 gebruikers per dag toegevoegd en op het moment van de rapportage heeft Coinbase bijna 20 miljoen gebruikers.

Begin december verklaarden Bitstamp mede-oprichter en CEO Nejc Kodrič:

“Begrijp alsjeblieft dat we momenteel meer dan 100.000 nieuwe accounts hebben die dagelijks worden geopend. Het is een uitdaging om met zo’n toestroom om te gaan. We breiden onze capaciteit uit om sneller aan boord te gaan uit, maar dit kost wat tijd. ”

Daarom zijn 618 Bitcoin-gebruikers nergens voldoende om generalisaties te maken over de gehele wereldwijde Bitcoin- en cryptocurrency-markt.

Maar het is belangrijk om te erkennen dat een klein deel van Bitcoin-beleggers nog steeds de cryptocurrency inruilt met schuld tot op deze datum, ondanks het advies van experts en analisten om hiervan af te zien.

Investeer alleen bedragen die verloren kunnen gaan
In juni hebben Bitcoin en beveiligingsexpert Andreas Antonopoulos sterk benadrukt dat hij alleen een bedrag in cryptocurrencies investeert dat hij bereid is te verliezen, gezien het aanzienlijke risico dat gepaard gaat met cryptocurrency-handel. Hoewel het risico van beleggen in Bitcoin lager is dan in andere, gezien de omvang van zijn markt, blijft het risico voor andere cryptocurrencies op de wereldmarkt nog steeds substantieel hoog.

“Ik bezit een aantal verschillende crypto-activa als onderdeel van een kleine maar gevarieerde portfolio. Ik riskeer alleen zoveel als ik bereid ben te verliezen “, zei Antonopoulos.

In een presentatie bij Coinscrum, een evenement georganiseerd door het Imperial College London, merkte Antonopoulos ook op dat hij al zijn investeringen in cryptocurrencies kan verliezen en nog steeds bezittingen heeft omdat hij zijn carrière, intellectuele capaciteit en werk in Bitcoin en de cryptocurrency heeft geïnvesteerd.

Voor informele beleggers en nieuwkomers is het uiterst riskant om schulden te verkrijgen om in een bepaald activum te beleggen en dit is niet exclusief voor Bitcoin. Het doet er niet toe welke activa het is, het wordt zeer riskant om in een schuld te beleggen in een bepaald activum of in een beleggingscategorie.

“Mijn kleine besparingen die ik heb, zijn geïnvesteerd in Bitcoin, 100 procent [.] Ik heb eigenlijk een kleine schuld in Amerikaanse dollars die ik nog steeds probeer af te betalen, dus het is meer dan 100 procent in Bitcoin. , Wil ik nogmaals benadrukken, dat is geen aanbeveling om te investeren. Omdat ik mijn geld niet in Bitcoin heb geïnvesteerd, heb ik mijn carrière, mijn intellectuele capaciteiten, mijn creativiteitsenergie, mijn passie en mijn werk in Bitcoin geïnvesteerd. Het geld is de minste investering die ik in Bitcoin heb gedaan en ik zou er alles van kunnen verliezen en zou nog steeds kapitaal hebben, “legde Antonopoulos uit.

Bron: cointelegraph.com

Deel dit artikel met anderen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.