Stellar

Stellar is een gedistribueerd hybride blockchain-platform dat tot doel heeft om cross-asset-overdracht van waarde voor een fractie van een cent te vergemakkelijken. Stellar streeft naar een open financieel systeem dat mensen van alle inkomensniveaus toegang geeft tot goedkope financiële diensten. Deze services omvatten, maar zijn niet beperkt tot:

Internationale overschrijvingen
Microbetalingen
Mobiel ondernemen
Mobiel betaalverkeer
Naast deze services biedt het ook een zeer krachtig netwerk namelijk de Gedistribueerde Exchange.

Gedistribueerde Exchange
Door gebruik te maken van zijn tussenliggende valuta Lumens (XLM), kan een gebruiker elke valuta die hij bezit doorsturen naar iemand anders in een andere valuta.

Als Anja bijvoorbeeld EUR naar Jan zou willen verzenden maar enkel in bezit is van USD, wordt een aanbieding ingediend bij de Gedistribueerde Exchange die USD voor EUR verkoopt. Dit ingediende aanbod vormt een zogenaamd orderboek. Het netwerk gebruikt het orderboek om de beste wisselkoers voor de transactie te vinden om de kosten die een gebruiker betaalt te minimaliseren.

Deze multi-valutatransactie is mogelijk vanwege wat bekendstaat als anchors (ankers). Ankers zijn vertrouwde entiteiten die deposito’s van mensen houden en krediet kunnen afgeven. In essentie fungeren ankers als een brug tussen verschillende valuta’s en het Stellar-netwerk.

Lumens (XLM)
Lumens zijn de eigen cryptomunten die op het Stellar-netwerk bestaan. Ze dienen op dit moment twee verschillende doelen:

Transacties met meerdere valuta’s eenvoudig maken
Anti-spam rol
Multi-valutatransacties: Lumens is de digitale valuta die een brug vormt om transacties met meerdere valuta’s te vergemakkelijken. Transacties zoals: geld verzenden in EUR en vervolgens ontvangen in USD. XLM is de digitale tussenpersoon die ervoor zorgt dat een dergelijke transactie tegen lage kosten kan plaatsvinden.

Anti-spam: om DoS-aanvallen te voorkomen die onvermijdelijk zouden optreden op het Stellar-netwerk, wordt een kleine vergoeding van 0,00001 XLM gekoppeld aan elke transactie die op het netwerk plaatsvindt. Deze vergoeding is klein genoeg om de transactiekosten niet significant te beïnvloeden, maar groot genoeg om slechte actoren ervan te weerhouden het netwerk te spammen. De verzamelde vergoeding wordt vervolgens opnieuw verdeeld en toegevoegd aan een inflatiepool. Deze inflatiepool geeft Lumens jaarlijks uit met 1%.

Programma’s om de groei van stellar te stimuleren
Om de groei van het Stellar ecosysteem verder te vergemakkelijken, biedt Stellar momenteel de volgende incentive-programma’s:

Stellar Build Challenge
Partnership Grant Challenge
Stellar Build Challenge: dit is een doorlopend programma dat is bedoeld om innovatie op het Stellar-netwerk aan te moedigen en te belonen. Met beloningen tot maximaal 2.000.000 XLM worden ontwikkelaars gestimuleerd om te innoveren op gebieden zoals: portefeuilles, geld overmakingen en token-uitgifte. Door een monetaire stimulans te bieden, kan het ecosysteem zich snel ontwikkelen tot een gerenommeerd en gevestigd gedistribueerd systeem.

Partnership Grant Challenge: dit programma is bedoeld om toonaangevende organisaties aan te moedigen om op het netwerk te bouwen en zo een meer inclusief financieel systeem te bevorderen. Subsidies van maximaal $ 2.000.000 aan Lumens kunnen worden toegekend aan een organisatie die zich onderscheidt.

Met partners zoals: IBM, Deloitte en Stripe is er een duidelijke vraag naar de diensten die Stellar en zijn netwerk momenteel aanbieden.

 

Waar kunt u Stellar kopen:
Een lijst met populaire cryptocurrency-beurzen die momenteel Lumens (XLM) aanbieden:
Bittrex
Binance
Kraken
Poloniex

De toekomst van Stellar
Met zijn groeiende lijst van partnerschappen, evenals zijn snel ontwikkelende ecosysteem, bestaat er geen twijfel over dat Stellar de potentie heeft om een ​​zeer gerenommeerde speler in de wereld van cryptovaluta te worden. De aangeboden diensten zijn eenvoudig en bieden praktische mogelijkheden die in het dagelijkse leven toepasbaar zin.

Voor meer uitleg kunt u kijken op de site van Stellar.

Deel dit artikel met anderen.