Ripple

Ripple, ook wel bekend als XRP, is een ietwat vreemde eend in de bijt van de wereld van cryptovaluta.

Wat anders is aan ripple, is dat het aanbod grotendeels wordt beheerd door slechts één bedrijf, in San Francisco, Opencoin. Gelanceerd in 2012 om wereldwijde financiële transacties mogelijk te maken. Het onderscheidt zich van andere digitale valutaplatformen door verbindingen met legitieme banken. Bedrijven die gebruikmaken van het Ripple-platform zijn Santander (SANPRA), Bank of America (BAC) en UBS (UBS).

Ripple is de naam voor zowel een digitale valuta (XRP) als een open betaalnetwerk waarbinnen die valuta wordt overgedragen. Het is een gedistribueerd open-source betalingssysteem dat voor kort nog steeds in bèta was. Het doel van het ripple-systeem is mensen in staat te stellen zich los te maken van de “ommuurde tuinen” van financiële netwerken – dat wil zeggen, creditcards, banken, PayPal en andere instellingen die de toegang beperken met vergoedingen, kosten voor het wisselen van valuta. en verwerkingsvertragingen.

Volgens OpenCoin, het bedrijf achter ripple, speelt de valuta in op de noodzaak om geld vrij te laten stromen. Een bedrijfsblog met de titel “Ripple en het doel van geld” geeft een korte geschiedenis van geld en de transporteerbaarheid ervan, en wijst op de frustratie dat banken en andere instellingen de overdracht van fondsen met transactiekosten en vertragingen in de verwerking belemmeren. Het doel van Ripple is om verder te bouwen op de gedecentraliseerde aanpak van digitale valuta die is ingezet met het verschijnen van de Bitcoin.

Ripple is ontworpen om verschillende betalingssystemen met elkaar te verbinden. ”

De XRP-eenheid van Ripple is een digitale vorm van valuta op basis van wiskundige formules en heeft een beperkt aantal eenheden die uiteindelijk kunnen worden gemined. Beide valutavormen kunnen van account naar account (peer-to-peer of P2P) worden overgedragen zonder tussenkomst van een derde partij. En beide bieden digitale beveiliging om te waken tegen de mogelijkheid van valsmunterij en hackers.

Het Ripple-netwerk is ontworpen om naadloze overdracht van alle soorten valuta mogelijk te maken, of het nu dollars, euro’s, ponden, yen of bitcoins betreft.

Momenteel biedt Bitcoin meer manieren om contact te maken met mensen die andere valuta gebruiken, maar Ripple belooft versnelde transacties en verhoogde stabiliteit. Als gedistribueerd netwerk is Ripple niet afhankelijk van één bedrijf voor het beheren en beveiligen van de transactiedatabase. Bijgevolg is er geen wachttijd bij blokbevestigingen en kunnen transactiebevestigingen snel door het netwerk gaan.

Een ander voordeel van het gebruik van peer-to-peer is de afwezigheid van een ‘centraal doelwit of faalpunt in het systeem’.

Het bedrijf is van plan om uiteindelijk 100 miljard ripple’s te creëren. De helft daarvan wordt vrijgegeven voor verspreiding, terwijl het bedrijf van plan is de andere helft te behouden.

Ripple verzamelt geen transactiekosten zoals PayPal, banken en creditcards dat doen. Het kost echter “een klein deel van een ripple (gelijk aan ~ 1 / 1000ste van een cent)” van elke transactie. Dat bedrag wordt vernietigd in plaats van behouden. De aftrek is bedoeld om te voorkomen dat het systeem onder water komt te staan ​​door iemand die probeert om miljoenen transacties tegelijk door te voeren.

Ripple kopen (klik hier)

Deel dit artikel met anderen.