Cryptovaluta wisselkantoren

Wat is een wisselkantoor in het kort

Cryptovaluta kun je inmiddels wereldwijd kopen en wordt op het internet op de meest uiteenlopende plekken aangeboden. Sommige cryptomunten waaronder de Bitcoin kun je zelfs offline kopen waarover in een andere handleiding op deze site meer.

Een van die plekken waar je crypto kunt kopen is het wisselkantoor. Een wisselkantoor is iets anders dan een cryptobeurs waar je kunt handelen en gebruik kunt maken van tradingtools om de handel zo vlot mogelijk te doen verlopen. Een wisselkantoor daarentegen is heel eenvoudig gezegd meer een bank waar je je fiat geld, je Euro’s bijvoorbeeld kunt inwisselen voor een bepaalde cryptomunt zoals Bitcoin of Ethereum.

Waar je op een beurs nog de meest exotische cryptovaluta kunt bemachtigen is het aanbod bij een wisselkantoor vaak beperkt tot de meest gangbare cryptomunten. Koop je bij een wisselkantoor dan koop je niet om te handelen, maar om de virtuele munten te bewaren voor een lange termijn investering of wanneer je ze gelijk nodig zou hebben voor een transactie.

Cryptovaluta kopen in eigen land

In de wereld van cryptovaluta ook wel eens het internet 3.0 genoemd, mag het niet zoveel uitmaken of je nu je Bitcoins aanschaft bij een Nederlands wisselkantoor of bij een wisselkantoor elders in de wereld. Wel is het natuurlijk van enorm belang dat de betreffende partij betrouwbaar is.

Een voordeel van het kopen van je Crypto bij een wisselkantoor in Nederland is dat je gebruik kunt maken van IDEAL, iets wat nog niet mogelijk is enig ander land. Verder is makkelijker na te gaan of het een betrouwbare onderneming betreft en mocht er iets fout gaan met de transactie is het makkelijker om verhaal te halen.


Wisselkantoren in Nederland.

Nederland kent inmiddels alweer meerdere wisselkantoren waar je niet alleen cryptovaluta kunt kopen, maar ook kunt verkopen.

Bitonic is een van de eerste en nog steeds meest betrouwbare wisselkantoor waar je Bitcoins kunt kopen. Op dit moment is het nog niet mogelijk om er andere cryptomunten te verkrijgen.

Bitonic een van de meest betrouwbare wisselkantoren in Nederland

Bitcoinmeester daarentegen is een wisselkantoor waar je naast Bitcoin ook andere cryptovaluta kunt kopen. Dit wisselkantoor is actief sinds 2017 en heeft in die tijd flink aan de weg getimmerd. Op dit moment zijn er 164 verschillende cryptomunten te verkrijgen waaronder natuurlijk Bitcoin zelf, maar ook XRP en Ethereum. De site is duidelijk en overzichtelijk en er kan met IDEAL betaald worden.

Op dit moment meer dan 160 verschillende soorten cryptomunten op de site.

Litebit op dit moment zijn er 58 verschillende cryptomunten verkrijgbaar bij dit wisselkantoor. Alhoewel er op de site van Litebit gesproken wordt over handelen is het geen beurs. In principe is het een tussenstation tussen jou en de cryptobeurs. Wanneer jij een order plaatst om bijvoorbeeld voor 350 Euro aan Bitcoin te kopen plaatsen zij die order op een beurs. Wanneer je je Crypto wilt verkopen verkopen zij het voor je op een beurs voor op dat moment de meest gangbare prijs.

Litebit een Nederlands wisselkantoor voor meer dan 50 verschillende cryptovaluta.

Bitvavo is een wisselkantoor gevestigd in Nederland dat op dit moment een 52 verschillende cryptomunten aanbiedt. Het is een gerenommeerd bedrijf wat ook gebruik maakt van 2fa authenticatie.

Bitvavo biedt op dit moment 52 verschillende cryptomunten aan.

Wisselkantoren in de rest van de wereld.

Mocht je wat verder over de grens willen kijken waar je cryptovaluta kunt kopen dan is er over de hele wereld genoeg te vinden. Ons advies is echter wel om alleen cryptovaluta te kopen bij de bekende kantoren. Twijfel je aan de bekendheid of de reputatie van een bedrijf waar je fiatgeld of andere crypto kunt inwisselen voor cryptovaluta dan is het verstandig om altijd eerst even Google te raadplegen welke reputatie een bepaald wisselkantoor heeft.


Changely is een bekend bedrijf in de crypto-sfeer en biedt een mooi platform in meerdere talen aan. Het dashboard is mooi overzichtelijk en er zijn meerdere cryptovaluta beschikbaar om mee te handelen. Veiligheid is zeer belangrijk en er wordt daarom ook hier gebruik gemaakt van de authenticator app van Google.

Changelly een bekend bedrijf in de wereld van crypto.

Coinbase is misschien wel een van de bekendste wisselkantoren waar je cryptovaluta kunt aanschaffen voor fiatgeld. Ze accepteren zowel Euro als Dollars en je kunt er betalen door middel van je credit of debetkaart en gebruik maken van een internationale bankoverschrijving.

Coinbase een begrip in de wereld van cryptovaluta.

Etoro is een internationaal bedrijf en biedt naast cryptovaluta ook andere beleggings-producten aan zoals aandelen en obligaties. Het is een zeer gerenommeerd bedrijf met een goede reputatie. De Etoro site is er in verschillende talen waaronder Nederlands.

Etoro is er ook in de Nederlandse taal

Coinmama is een ander bekende naam op het gebied van crypto wisselkantoren en biedt meerdere manieren aan om je crypto te kopen met fiatgeld waaronder credit en debetkaart.

Coinmama een bekende naam in de cryptovaluta wereld

Zoals je ziet zijn er meerdere wisselkantoren waar je je cryptovaluta kunt kopen zowel in Nederland als in de rest van de wereld. Inmiddels heeft vrijwel ieder land zijn eigen bekende wisselkantoor. Wil je meer weten over een bepaald cryptovaluta wisselkantoor dan kun je elders op deze site de reviews raadplegen.

Wij vallen niet graag in herhaling maar nogmaals willen wij je goed op het hart drukken om nooit zomaar cryptovaluta te kopen bij een onbekend bedrijf.

Ook belangrijk is het om goed in de gaten te houden of je niet met een phishing site te maken hebt door in je adresbalk te verifiëren of het de originele site betreft.

Kijk goed of het adres klopt en met https begint in de adresbalk van je browser.

Tot zover de meest bekende wisselkantoren waar je cryptovaluta kunt kopen. Regelmatig zullen wij deze pagina updaten met nieuwe informatie. Mocht je denken dat we een belangrijk bedrijf of informatie over een wisselkantoor vergeten zijn kun je dat in de commentaarsectie hieronder aangeven.

Of je stuurt een mailtje :-).


Deel dit artikel met anderen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.