Cryptovaluta beurzen

Je hebt besloten om te gaan handelen in Bitcoin of een andere cryptomunt. Je begrijpt de termen en je hebt er een boek of twee over gelezen en wil de stap wagen om een daytrader te worden in crypto.

In tegenstelling tot investeren of hodlen is handelen op een beurs een heel ander spel en kan tot grote winsten leiden. Maar waar grote winsten worden geboekt worden ook vaak grote verliezen geleden.

Handelen in crypto is leuk om te doen en je steekt er vaak ook nog iets van op. Aangezien de meeste beginnende handelaren grote verliezen lijden adviseren wij om maar een beperkt bedrag van je cryptovaluta te besteden aan daytraden totdat je echt weet wat je doet. En dan nog zul je enorme verliezen moeten doorstaan.

Een beurs is iets anders dan een wisselkantoor waar je ook je crypto online kunt opslaan zoals beschreven op de pagina cryptovaluta wisselkantoren. Op een beurs is het de bedoeling dat je crypto koopt en weer verkoopt wanneer de prijs is gestegen. Meer over hoe handel drijven in crypto vind je op de pagina handelen in cryptovaluta.

De wereld van cryptovaluta trekt nu eenmaal veel oplichters aan en dat is met de cryptobeurzen niet veel anders. Er zijn in de korte geschiedenis van Bitcoin al meerdere beurzen geweest die achteraf niet koosjer bleken te zijn en een zogenaamde exit scam uitvoerden. Ook zijn er beurzen nu nog operatief die moeilijk doen wanneer je je crypto op wil nemen. Zeker wanneer het hoge bedragen betreft.

Op deze pagina willen we dan ook alleen de cryptobeurzen opnoemen die bekend staan om hun goede reputatie.


Binance is wel de bekendste en meest betrouwbare beurs die de crypto wereld kent. Veiligheid staat ook in het vaandel bij Binance en er wordt dan ook gebruik gemaakt van de bekende 2fa methode van Google.

Een account maken bij Binance is vrij eenvoudig en het dashboard is naast andere talen ook in het Nederlands beschikbaar. Naast de mogelijkheid om je cryptovaluta direct over te hevelen vanuit een andere portefeuille biedt Binance ook het kopen van crypto middels een creditkaart of debetkaart aan.

Binance.com een begrip in de wereld van cryptovaluta.

Plus500 is een bekend handelsplatform en naast cryptovaluta zijn er ook andere financiële producten zoals aandelen, goud en opties voor handen. Het dashboard is in meerdere talen beschikbaar waaronder de Nederlandse taal.

Een zeer bekend handelsplatform met naast crypto ook andere producten.

Andere cryptobeurzen

  • KRAKEN
  • BL3P
  • LUNO
  • HITBTC

Zoals je ziet zijn er meerdere platformen om te traden in cryptovaluta. Blijf bij de meest gangbare en doe eerst onderzoek voordat je je aanmeldt en je cryptomunten overhevelt naar een minder bekend handelsplatform.

Laat nooit je cryptovaluta te lang staan op een cryptobeurs wanneer je er niet actief mee handelt!

Mocht je besluiten om te gaan handelen in crypto lees dan eerst de pagina handelen in cryptovaluta om je bekend te maken met de meest gangbare methodes en de verschillende termen.

Deel dit artikel met anderen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.